Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem år av välgörenhet – Linblommorna skänker pengar till barn som har det svårt

Tillsammans med Anundsjö- och Skorpeds pastorat vill vi Linblommor tända ett ljus för att skänka en tanke till barn- och ungdomar med speciella behov.

Annons

Vi får aldrig glömma att det finns många familjer som saknar det som är en självklarhet för många. Rebeckalogen nr 32 Linblomman, som är en frivillig hjälporganisation, sysslar med välgörenhet som är kopplade till våra budord.

Sedan fem år tillbaka bedriver Rebeckalogen ett projekt i samverkan med Svenska kyrkan. Idén med projektet innebär att Rebeckalogen i samverkan med Svenska kyrkan årligen skänker tiotusen kronor. Kravet är att gåvan ska gå till lokala ändamål. Samtliga församlingar inom Örnsköldsviks kommun har nu vid projekttidens utgång fått ta del av vår välgörenhet.

Under vår bilresa till Anundsjö upptäcker vi löftet om vinter. Marken är täckt av snö och det känns glädjefyllt att vi med vår gåva kan skapa ett hopp om förändring till en ljusare värld.

Vi hälsas välkomna av diakon Anette Edler och presenteras för de övriga anställda. Gåvan blir väl mottagen och Anette Edler kommer att återkoppla till oss Linblommor och berätta om vilka barn som fått ta del av gåvan.

Vi som besökte Anundsjö- och Skorpeds församling var Maj-Inger Forsberg, Christine Larsson och Inger Nordwall. Vid vår hemresa känns det som att kärleken till våra medmänniskor räcker långt och vi hoppas att vår gåva ska bli till glädje för många barn som har det svårt.

Inger Nordvall

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons