Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Felaktigt anklagad för att ha stulit för 2,4 miljoner

Den Härnösandsbo som stått åtalad misstänkt för grov stöld av verkstadsmaskiner för i storleksordningen 2,4 miljoner kronor är friad från alla misstankar.

På onsdagen meddelade Ångermanlands tingsrätt sin dom, och det blev en fullständig upprättelse för den åtalade. Åtalet ogillas, Härnösandsbon frias på alla punkter. Därmed har en närmare fem år lång historia fått sitt slut.

- Det har varit en jobbig tid men nu är jag glad för att rättvisan fungerar. Det här är dock inte slut än. Här stod två personer och vittnade mot mig under ed. Båda ljög. En av dem har jag känt i tjugo år, men det var tydligen ingenting värt, säger Härnösandsbon.

Det har alltså inte på en enda punkt kunnat slås fast att den åtalade gjort något fel trots att det i stämningsansökan påstås att han "olovligen med tillägnelseuppsåt tagit annan tillhörig egendom enligt följande". Sedan radas det på tio punkter upp vad som ska ha försvunnit från lagerutrymmen på tidigare Härnöverken.

- Ett exempel är ju den truck som han anklagades för att ha stulit. Han körde ju med den på lagret. Den gick sönder och han bytte ut den, säger Alf Bolin.EGON SUNDLÖF
070-662 27 53

Webbredaktör
MADELENE HOLMGREN
070-650 31 67