Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Felaktigheter i insändare om akutsjukhus i länet och BB i Sollefteå

Annons

Carina Hellström, ledamot i Regionfullmäktige för Vänsterpartiet har skrivit en insändare som handlar om en motion från Sjukvårdspartiet. Även om det blivit allt vanligare att lägga ord i andras munnar, så finns det två påståenden i hennes insändare som det finns anledning att lägga till rätta, eftersom det hon påstår inte stämmer.

Carina Hellström skriver att Socialdemokraterna har kongressbeslut från 2014 om tre fullvärdiga akutsjukhus i länet. Detta är inte korrekt. Beslutet från 2014 lyder: ”Vi Socialdemokrater vill inte sälja ut några sjukhus, då de är viktiga nav i sjukvårdssystemet. Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik, har ett gemensamt ansvar för länets specialistsjukvård. Detta behövs för att klara en tillgänglig och patientsäker sjukvård för alla länets invånare. Vi vill hålla ihop sjukhusens verksamheter för bästa möjliga vård”.

Carina Hellström påstår vidare att det finns ett beslut hos oss från distriktskongressen 2018 ”att inte öppna BB i Sollefteå”. Vi har inte hittat igen det beslutet, men om Carina Hellström eller någon annan hittar detta beslut, tag gärna kontakt med undertecknad.

Stefan Wikén, ombudsman för Socialdemokraterna Västernorrland

 ■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons