Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fel och en massa strul – ska jag som arbetslös behöva göra Arbetsförmedlingens jobb?

Är det den arbetslöses uppgift att göra arbetsförmedlarens jobb?

Att jag ska rätta till alla fel de gör. De glömmer skicka in uppgifter som gör att anmälningar går vidare till A-kassan. De sätter fel datum på intyg som gör att jag ej får ersättning. Avlutar ej aktiviteter som man ej kan fortsätta på så att mina dagar från A -kassan går åt i onödan och gör så jag varken får pengar från f-kassan eller A-kassan .

Kommer med förslag på åtgärder som i praktiken ej är genomförbart och sitter sen och säger att de visste att det var så hela tiden . Hur ska man få den hjälp man har rätt till? Man skickar frågor via mejl till sin handläggare eftersom att ringa är helt omöjligt. Får tyvärr inte svar alls utan de skyller på "datan".

Här sitter jag och försöker hålla gnistan kvar att söka de jobb jag kan och hoppas på stöd från arbetsförmedlingen. Det jag känner just nu är att de ställer bara till en enda stor oreda i i stället för att lägga upp en tydlig plan. Kastar ur sig förslag som inte leder nånstans alls. Efter möten så händer inte något alls.

Hur ska man orka. Hur ska man gå vidare? Just den frågan väntar jag på nu. Har väntat på det svaret i 30 dagar men fortfarande inget svar. Det kanske är "datan" som kastat bort mitt mejl. Känns just nu hopplöst.

Agnes

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel