Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fejzullahus succéinhopp gav seger

Annons

Han kom in med bara en kvart kvar.

Det räckte för Erton Fejzullahu.

Två mål och Sverige vände till seger med 2-1 (0-1) mot Moldavien.

Man kan inte klaga, säger han.

Det var som det brukar vara så här års när rostiga svenska spelare ger sig ut på vinterturnéer. Stelt, lite tveksamt, inte de klaraste linjerna i spelet.

Den första halvleken var inte så rolig att titta på, säger Fejzullahu.

Men det tog sig efterhand i årets första landskamp, på den öde jättearenan Zayed Sports City i Abu Dhabi.

Det öppnade upp sig och de blev tröttare. Sedan kom jag in och rörde runt i grytan, fortsätter Fejzullahu med ett aldrig sviktande självförtroende.

Sverige skapade bara en målchans i första halvlek. Nabil Bahoui, AIK-mittfältaren och den av debutanterna som tog för sig mest, slog en frispark från 25-talet meter som smet precis utanför ena stolpen.

Moldaviens ledningsmål var vackert och kom genom Luvannor Henrique med bara sekunder kvar till pausen. Moldaven vandrade inåt och drog till med vänstern, rätt upp i bortre krysset bakom Pär Hansson.

Fem debutanter

Förbundskaptenen Erik Hamrén släppte fram fem debutanter, förutom Bahoui också högerbacken Johan Larsson, innermittfältaren Oscar Lewicki, yttermittfältaren Emil Forsberg och anfallaren Magnus Eriksson. De hade det inte lätt i ett i övrigt väldigt oerfaret lag där IFK Göteborgs Jakob Johansson tog på sig en ledarroll som central mittfältare.

Larsson kom till några inlägg, men precisionen var si och så. Någon större hjälp hade han heller inte av varken Eriksson eller Guillermo Molins som hade väldigt svårt att hävda sig mot det moldaviska försvaret.

Det var inte bra långa stunder. Det finns betydligt mer att begära. Men förmildrande orsaker finns också. Moldavien kom med ett betydligt äldre och mer rutinerat lag, merparten av spelare ingår i förbundskaptenen Ion Caras ordinarie trupp. Och tre träningar, mer tid har inte de svenska spelarna tillbringat tillsammans.

Hamrén var ändå nöjd:

Defensivt var det bra, vi höll dem borta från stora chanser och sedan kom vi mer och mer, sista 25 fick vi till chanser och fick göra två mål. Det var många som kom in och gav energi när vi som bäst behövde det, inte bara Erton, säger Hamrén.

Byten som avgjorde

Jakob Johansson hade en nick utanför, innan han klev av och ersattes av debutanten Andreas Blomqvist. Backman räddade på mållinjen och höll liv i matchen. Sedan kom bytena som vände det hela.

Fejzullahu och Robin Quaison kom in för Molins och Eriksson och Niklas Hult bytte med Forsberg.

Blomqvist tvingade Eugen Cebotaru till en svår räddning med ett distansskott och med en kvart kvar kom kvitteringen, en bjudning av Cebotaru. Han släppte Bahouis frispark rakt ut och Fejzullahu högg direkt.

Det var bara att peta in den med tån, säger Erton.

Med fyra minuter kvar nickade Fejzullahu in inhopparen Emil Krafths inlägg. Cebotaru släppte en ny retur och djurgårdaren nickade in sitt tredje landslagsmål i fjärde landskampen.

Mer läsning

Annons