Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Federer kom tillbaka med seger

Annons

Den förre tennisvärldsettan Roger Federer såg med seger över Richard Gasquet till att hålla liv i chansen till semifinalspel i ATP-slutspelet i London.

Torsdagens gruppspelsseger över fransmannen skrevs till 6-4, 6-3 i schweizarens favör. Federer behövde sex matchbollar för att slutföra matchen.

Det här var en stor seger för mig och jag hoppas jag kan hålla spelet uppe mot Juan Martin, sade Federer, som kvalificerat sig till slutspelet för tolfte året i rad.

Federer var under press efter att ha förlorat sin inledande match mot Novak Djokovic. Schweizaren möter argentinaren Juan Martin Del Potro i sista gruppmatchen i en match som är direkt avgörande för vem som går vidare. Serben Djokovic besegrade Del Potro i torsdagens kvällsmatch med 6-3, 3-6, 6-3.

På presskonferensen efter matchen uttryckte Federer önskemål om fler dopningstester.

Det känns som om att vi inte testas tillräckligt ofta, sade han. Jag fick inte lämna något prov i Basel, Paris i oktober. Jag blev testad här efter min första match. Jag blev testad oftare förr. Jag tror jag blev testad 25 gånger under 2003 och 2004. Sedan dess har testandet gått klart nedåt.

Serben Viktor Troicki fick nyligen en 18 månader lång avstängning för att ha uteblivit från en provtagning nedkortad till tolv månader.

Mer läsning

Annons