Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Federer klar för att möta Nadal

Annons

Schweizaren Roger Federer är vidare till semifinal i Australian Open efter seger mot britten Andy Murray. Nu väntar match mot spanjoren Rafael Nadal i semifinalen.

På damsidan försvann ännu en högt rankad spelare när Victoria Azarenka åkte ut.

Britten Andy Murray stretade emot länge innan Federer kunde avgöra med ett serveess till 6-3, 6-4, 6-7, 6-3. Federer hade inte haft en enda breakboll mot sig när han servade vid 5-4 i det tredje setet. Då vaknade Murray och tog setet till tiebreak som han vann. Federer missade två matchbollar i tiebreaket.

I semifinalen möter Federer spanjoren Rafael Nadal.

Jag ser fram emot att möta Rafa. Det kommer att bli en bra match, en tuff, brutal match, säger Federer.

Den förre världsettan säger att hans självförtroende är mycket bättre nu än i fjol då han rasade på rankningen.

Jag litar på hur jag rör mig på banan. Jag stretade på i fjol trots att det inte kändes bra, och det jobbet har nu gett resultat.

Världsettan Rafael Nadal fick en tuff resa mot semifinalen på herrsidan. Bulgaren Grigor Dimitrov vann det första setet i kvartsfinalen, med 6-3, och spelade jämnt med spanjoren i de två följande, som avgjordes i tiebreak.

När Nadal bröt Dimitrovs serve i det andra gamet i det fjärde setet hade dock bulgaren inte något att sätta emot och Nadal kunde ta hem setet med 6-2 och matchen med 3-1 i set.

Jag hade tur, sade Nadal ärligt och tackade publiken efter matchen.

I natt satte polskan Agnieszka Radwanska stopp för vitryskan Victoria Azarenkas försök att ta hem en tredje Australian Open-titel. I kvartsfinalen vann Radwanska med 6-1, 5-7, 6-0. Därmed är alla de tre främst rankade på damsidan, Azarenka, Serena Williams och Maria Sjarapova, utslagna.

Azarenka säger att hon gjorde för många misstag i första och tredje set, framför allt misstag i avgörande lägen.

Hon hade fantastiska passerslag och gick på varje boll, säger vitryskan.

Radwanska får i semifinalen möta slovakiskan Dominika Cibulkova som tidigare på dagen besegrade Simona Halep, Rumänien.

Samtidigt är Robert Lindstedt klar för semifinal i dubbelturneringen. Han och polacken Lukasz Kubot slog vitryssen Max Mirnyj och ryssen Michail Juzjnyj i kvartsfinalen med 6-4, 5-7, 6-2.

I semifinalen väntar de 13-seedade fransmännen Michael Llodra och Nicolas Mahut för det 14-seedade svensk-polska paret.

Ibland är det bara att blunda och slå, kommenterar Lindstedt tresetsrysaren för expressen.se. Jag hade känslan att det skulle bli jäkligt tufft i dag. Men så kom vi in bra i matchen och kände att det flöt på.

Lindstedt hyllar sin nye partner.

Sista tre-fyra gamen är bland det värsta jag har sett. Yttersta världsklass. Jag behövde inte ens vara på banan, säger svensken.

Mer läsning

Annons