Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Favoritmöte - vann med 12-3

Annons

Hur spänner man musklerna i ett toppmöte i bandy?

Man vinner med 12-3.

Det gjorde Sandviken mot Villa-Lidköping.

Bra att vi satte oss i respekt, säger Sandvikens Christoffer Edlund till TT.

Inför årets säsong i bandyns elitserie tippade elitserietränarna traditionsenligt vilket lag de trodde skulle vinna SM-guld senare i vår. Där pekades Villa-Lidköping (sex röster) och Sandviken (fem röster) ut som favoriter till guldet.

Onsdagens möte i Sandviken spåddes därför bli en jämn kamp mellan två av Sveriges bästa lag.

Så blev det inte.

Sandvikens 12-3-seger grundlades i en målexplosionsartad första halvlek. När domaren blåste efter 45 minuter stod det 8-2 på resultattavlan.

Den första halvleken är nog en av de bästa jag varit med om att spela någonsin, säger Sandvikens Christoffer Edlund.

Gjorde fem mål

TT: Lagen är guldfavoriter och så är ni så överlägsna. Hur mycket betyder det?

Det är tidigt på säsongen, men det är ju riktigt bra att vi visar att vi är starka, säger Edlund, som precis som lagkamraten Erik Pettersson, gjorde fem mål. Alltid skönt att göra mål, men det borde ha blivit några till.

För Villa-Lidköping var matchen början på en "kris" i miniatyrformat. Det var lagets andra raka förlust och laget föll till fjärde plats i tabellen.

Fortfarande obesegrade Sandviken toppar tabellen.

"Jobbar på att bli bättre"

Vi jobbar vidare och vårt mål är att bli ännu bättre och ännu stabilare, men det här var ett väldigt bra steg på vägen, säger Edlund.

Serietvåan Edsbyn var också på målhumör, slog jumbon Sirius med 8-1. Regerande mästaren Hammarby hängde på i toppen genom bortaseger (6-2) mot Kungälv. Också Västerås nosar i toppen efter 4-0 mot bottenlaget Kalix. Broberg/Söderhamn slog Vänersborg (6-4), Vetlanda slog Bollnäs (4-2) och Ljusdal tog viktiga poäng i bottenstriden, 3-2 mot Gais.

Mer läsning

Annons