Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fastighets-vd häktad för grova ekobrott

I höstas öppnade Ransäters Fastighets AB lägerboende på Hågesta i Sollefteå. Vad som nu händer är oklart. Företagets vd sitter nämligen häktad på sannolika skäl misstänkt för grova skattebrott.

- Jag vet ingenting. Det här kom som en stor överraskning, säger Tommy Landby som är lokal kontaktman och ansvarig för boendet i Sollefteå.

I slutet av november i fjol gjorde företaget klart om att hyra två våningar av en kasern på Hågestaområdet, där Hallstaberget tidigare hade sitt sporthotellannex. Inriktningen är framförallt att ge rum åt utländska bärplockare under säsongen.

Men Ransäter Bemanning är u föremål för polisutredning. Förutom vd:n, som kommer från Småland, har ytterligare två män häktats. Polisen har i en razzia beslagtagit bokföring, datorer och en hel del andra handlingar.

Misstanken gäller grovt skattebrott, grovt bokföringsbrott och försvårande av skattekontroll. I korthet handlar det om att de enligt åklagaren undanhållit skatter på de löner som betalats ut till bärplockarna.

I Sollefteå har lägerverksamheten knappt kommit igång.

- Vi har helt nyligen fått klart med de sista tillstånden och har hittills bara hyrt ut till några idrottsklubbar, berättar Tommy Landby.

Hur häktningen och polisutredningen påverkar verksamheten i Sollefteå kan Landby inte svara.


JÖRGEN SUNDIN
070-609 16 68