Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fasta situationer blev för mycket för HFF

Härnösands FF föll tungt i bortamötet mot Hudiksvall med 5–1.
Fyra av målen kom efter fasta situationer.

– Vi mötte ett bättre lag och det är bara att gratulera dem. Men vi agerade alldeles för snällt på deras fasta situationer, Hudiksvall gjorde två av målen på frisparkar och lika många efter hörnor, konstaterar tränaren Patrik Jonsson.

Hälsingarna tog ledningen redan efter sju minuter och ökade på med kvarten spelad.

– De svarade för ett spelmål och var väldigt fysiskt starka, men så är Hudiksvall också genomgående ett längre lag än oss. Trots det måste vi dock vara betydligt mer aggressivt framför vårt egna mål.

Det fanns två saker som tränare Jonsson kunde vara lite glad åt i alla fall. Det var lagets andra halvlek, där HFF i alla fall inte vek ned sig.

– Vi får ta med oss den, efter 0–4 i paus är det lätt att hänga med huvudena. Nu stod laget upp på ett bra sätt under de sista 45 minuterna. Dessutom håller vi avståndet ner till kvalplatsen genom att Sandvik föll.

Givetvis var det deppigt i HFF-lägret efteråt.

– Vi är alltid besvikna när vi förlorar, vi for ner hit för att ta tre poäng, självklart. Det var inget fel på laddningen och jag kan inte klaga på inställningen.

Nu blandade och gav Härnösand i den här matchen, framför allt i uppspelen.

– De vann många av bollarna på det viset och det gav oss en hel del problem.

Spelmässigt gjorde Härnösand en hyfsad första halvlek trots hemska 0–4 i baken.

– Där spelade vi hyggligt, spelmässigt hade de fler omställningar än oss. För vi attackerade rätt bra under den första halvleken. Bollinnehavet var också rätt jämnt innan paus.

De bästa korten i Härnösand var mittbacken Emil Forsgren, mittfältaren Johan Ödmark och Robin Bergman på topp.