Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fassbender rådgivare i knarkthriller

Annons

Michael Fassbenders karriär går spikrakt uppåt. Nu spelar stjärnan huvudrollen i Ridley Scotts nya film "The counselour", som får Sverigepremiär på fredag.

Michael Fassbender som spelar titelpersonen i "The counselor". Denna "rådgivare", utan namn, ska gifta sig och för att tjäna ytterligare lite pengar ger han sig in i narkotikahandeln i gränslandet mellan USA och Mexiko vilket självfallet inte slutar lyckligt för någon.

De andra huvudrollsinnehavarna i den stjärnspäckade filmen är Javier Bardem, Penélope Cruz och Brad Pitt.

Det är bara den senaste stora rollen för Michael Fassbender efter att de senaste året har varit stora publiksuccéer som "X-men: First class" och "Prometheus" med kritikerhyllade filmer som "Hunger" och "Shame", ofta regisserade av Steve McQueen.

Gamla skolan

Ridley Scott har regisserat "The counselor" efter "Vägen"- och "No country for old men"-författaren Cormac McCarthys första originalmanus.

Det här är en berättelse där Cormac har roat sig själv, säger Fassbender. Han hör till den gamla skolan, han ställer inte alltid allas frågor, han berättar en historia och så tar man med sig det man själv vill från den.

Filmen innehåller mycket dialog, något Michael Fassbender tycker om.

Välskriven dialog är fantastiskt. Tyvärr händer det ofta att den inte är det. Men med folk som Cormac McCarthy och Quentin Tarantino är det enkelt, man bara följer dem. Quentins dialog är extraordinär. Där gäller det att följa rytmen.

Inga pekpinnar

Michael Fassbender säger att det inte är meningen att komma med några moraliska pekpinnar.

Det vill jag aldrig göra. Det är inte coolt. Men om människor kan börja ifrågasätta sig själva efter att ha sett en film, så är det självfallet bra.

"The counselor" spelades in på plats i Kalifornien och Texas, och Fassbender säger att han blev skrämd av vad han såg.

Jag hade till exempel inte en aning om hur många unga flickor som hela tiden försvinner. Och drogerna är så inkomstbringande att många av kartellerna har blivit länder i sig själva, och de når ut ur Mexiko. Det är mycket otäckt och det är en mycket allvarlig situation. Om jag är hoppfull? Det måste jag vara. Om man inte kan känna hopp, vad är det då för mening med allt?

Lagom till jul får vi se Michael Fassbender som sadistisk slavägare i Steve McQueens hyllade "12 years a slave". Efter "Hunger" och "Shame" är detta tredje gången de två samarbetar.

Steve förändrade mitt liv. Han är en fullständig konstnär. Han är tuff, men stöder oss skådespelare. Han säger åt oss att följa våra instinkter. Han har en extraordinär passion och aptit för jobbet, och han är lysande på att se in i det mänskliga psyket.

Mer läsning

Annons