Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fartfest på Bollnästravet

Annons

Bollnästravet bjöd på riktiga toppförutsättningar i V75-tävlingarna under lördagseftermiddagen.

Fyra rekord slogs under tävlingarna och en av de imponerande vinnarna var Åke Svanstedts New Line.

Det var ingen enkel uppgift som New Line ställdes inför i Bollnäsloppet 2013. Värsta konkurrenten på förhand, Stefan Hultman-tränade Panne de Moteur, kom till loppet med tre raka segrar. Men denne hade ingen chans att svara Svanstedts åttaåring den sista biten, detta trots att New Line travat största delen av loppet utvändigt om Hultmans häst.

Jag hade planerat att köra fram till dödens redan innan loppet, men väl där trodde jag också att det var andraplatsen vi fick rikta in oss på med tanke på hur bra Panne de Moteur varit på sistone, men min häst var riktigt bra i dag, sade Åke Svanstedt.

Tangerade rekord

Segertiden i loppet, 1.11,6 är tangerat banrekord och förstapriset uppgick till 150 000 kronor.

Åke Svanstedt tog ytterligare en seger inom ramen för V75, med Twin's Fairytail som sprang riktigt fort. Den högkapable fyraåringen kom tidigt till ledningen och väl där var han ohotad på 1.13,9 över 2 640 meter voltstart, vilket var tangerat svenskt rekord för svenskfödda fyraåriga hingstar/valacker.

Stefan Melander går sällan segerlös på V75 och tävlingarna på Bollnäs var inget undantag. True Advantage satte pricken över i:et efter många fina prestationer på sistone. I Stoeliten blev loppet perfekt kört för hennes del. Ulf Ohlsson hittade positionen andra utvändigt och efter att täten inledde 500 meter efter 1.07,5 bet det bra när Ohlsson attackerade med sexåringen. Stoet kunde räkna in tredje årssegern och en prischeck på 125 000 kronor. Tiden, 1.10,7 över 1 640 meter autostart är den snabbaste sluttid som någonsin presenterats på Bollnästravet.

Full laddning

Fjärde och sista rekordet stod Credit Fayline för. Tillsammans med tränare och körsven Magnus Jakobsson var det full laddning från start till mål.

Jag trodde Henrik Svensson skulle släppa ledningen till mig efter att ha fått sig en tryckare, men han ville annat. Jag fortsatte köra och när jag väl fick ledningen fanns det ingen anledning att dämpa tempot. Hästen var otroligt fin och kämpade tappert, sade Färjestadstränaren.

Segertiden blev 1.10,9 vilket var nytt banrekord för äldre hingstar och valacker med tre tiondelar.

Mer läsning

Annons