Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Färjestads hemmasvit fortsätter

Förlust 0-8 senast.

Ett formstarkt Djurgården på besök.

Men ingenting kan stoppa Färjestad på hemmaplan.

Mot Djurgården tog man 23:e raka segern i Karlstad efter seger med 2-1 (2-0, 0-1, 0-0).

Färjestad tog sig snabbt tillbaka efter storförlusten 0-8 i Jönköping senast. Anders Bastiansen gav Färjestad ledningen i den första perioden. Fri med Stefan Ridderwall lyckades han bokstavligen talat trycka in returen på sitt eget skott.

När Färjestad sedan fick chansen i spel fem mot tre kom 2-0. Finska stjärnvärvningen Antti Pihlström fick läget och skottet gick via Ridderwalls arm och in i målet.

Men Djurgårdens och hela elitseriens poängkung Marcus Krüger tog stockholmarna in i matchen igen. När de fick chansen i fem mot tre hittade Andreas Holmqvist Krüger med en vackert diagonalpass och gav honom ett öppet läge. Henrik Karlsson i Färjestadmålet hade inget att sätta emot. Målet kom efter sex minuter i andra perioden.

I tredje perioden spelade Färjestad på resultatet och lyckades hålla undan. Djurgården försökte mot slutet med att ta ut Stefan Ridderwall och satsa på en extra utespelare men inte ens det hjälpte.

Henrik Karlsson fick revansch för senast och utsågs till matchens lirare.