Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Färjestad vann med Jönsson i båset

Per-Erik Johnsson låg hemma sjuk.

Då klev Jörgen Jönsson in i båset som assisterande tränare i Färjestad BK.

Han fick inleda den nya karriären med en seger mot Skellefteå med 3-2 (2-0, 1-1, 0-1).

Skellefteå AIK var inte bra i den första perioden. Blott tre skott mot Henrik Karlsson i Färjestadsmålet. Bakåt syntes det att laget kom från fem raka förluster i elitserien.

Färjestads Dragan Umicevic dribblade Skellefteåmålvakten Andreas Hadelöv och drog även pucken bakom förlängd mållinje innan han ställde Per Åslund med öppen kasse vid 1-0.

Blott 39 sekunder senare pricksköt Marcus Paulsson 2-0 efter en läcker fint. Noterbart att Skellefteå hade tre (!) högerbackar på isen vid 2-0-målet. Det säger något om hur virrigt det var i gästernas zon i den första perioden.

När väl Skellefteå fått snacka ihop sig i periodvilan blev det bättre ishockey i den andra perioden. Tomas Surovy reducerade till 2-1 i spel fem mot fyra.

Sedan hittade Färjestads Antti Pihlström målet för tredje gången i elitserien. Finländaren, som haft stora problem med målskyttet, kunde inte missa öppet mål efter backskott från Sanny Lindström och målvaktsräddning av Hadelöv.

Jyri Marttinen reducerade till 3-2 i slutminuten och Jimmie Ericsson kunde därefter tagit matchen till sudden death men fick inget lyft på skottet.