Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Färjestad vann med Jönsson i båset

Annons

Per-Erik Johnsson låg hemma sjuk.

Då klev Jörgen Jönsson in i båset som assisterande tränare i Färjestad BK.

Han fick inleda den nya karriären med en seger mot Skellefteå med 3-2 (2-0, 1-1, 0-1).

Skellefteå AIK var inte bra i den första perioden. Blott tre skott mot Henrik Karlsson i Färjestadsmålet. Bakåt syntes det att laget kom från fem raka förluster i elitserien.

Färjestads Dragan Umicevic dribblade Skellefteåmålvakten Andreas Hadelöv och drog även pucken bakom förlängd mållinje innan han ställde Per Åslund med öppen kasse vid 1-0.

Blott 39 sekunder senare pricksköt Marcus Paulsson 2-0 efter en läcker fint. Noterbart att Skellefteå hade tre (!) högerbackar på isen vid 2-0-målet. Det säger något om hur virrigt det var i gästernas zon i den första perioden.

När väl Skellefteå fått snacka ihop sig i periodvilan blev det bättre ishockey i den andra perioden. Tomas Surovy reducerade till 2-1 i spel fem mot fyra.

Sedan hittade Färjestads Antti Pihlström målet för tredje gången i elitserien. Finländaren, som haft stora problem med målskyttet, kunde inte missa öppet mål efter backskott från Sanny Lindström och målvaktsräddning av Hadelöv.

Jyri Marttinen reducerade till 3-2 i slutminuten och Jimmie Ericsson kunde därefter tagit matchen till sudden death men fick inget lyft på skottet.