Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färjestad klättrar efter ny seger

Annons

Fem gjorda mål hemma mot Linköping från förra omgången var säsongsrekord för Färjestad.

Det stod sig i två dagar. Sedan gjorde Karlstadslaget 6-2 borta mot Brynäs - och krisstämpeln är på väg att suddas ut.

Alltid skönt att få göra lite mål också. Nu kom några enkla på slutet men vi tar emot det också, sade Färjestads tränare Andreas Johansson med ett leende efteråt.

Ändå började det tungt då Ryan Gunderson dundrade in 1-0 till Brynäs på matchens första powerplay efter bara 1.32.

Vi fick en liknande start mot Linköping senast men kom tillbaka starkt. Så blev det nu också och jag är väldigt nöjd med spelet i hela första perioden, sade Johansson.

Pontus Åberg kvitterade snabbt och Patrik Lundh gjorde 2-1 och så var Färjestad i förarsätet. Det släppte man sedan aldrig även om Brynäs hade en stark andraperiod.

Där hade vi lite flyt och var tillbakatryckta stora delar. Men vi jobbade hårt och det blev ju bättre i sista perioden igen, sade FBK-tränaren.

Då höll gästerna sitt motstånd på rätt sida och hemmalaget skapade inte mycket. Efter 5-2 var matchen också helt stängd. Ett hårt skadedrabbat Brynäs hade ingenting mer att komma med.

Vi fick gå rätt hårt med de etablerade spelarna och vi försökte verkligen. Tyvärr släppte vi in alldeles för enkla mål. Det har man absolut inte råd med, sade Brynästränaren Tommy Jonsson.

Om Färjestad har en formkurva som pekar uppåt med elva mål på två matcher är det tvärtom för Brynäs. Elva insläppte mål på två matcher där 2-5 mot Modo nu blev 2-6 mot Färjestad. Nu väntar också tre raka bortamatcher nästa vecka.

Då ser det bättre ut på skadefronten och vi får tillbaka några spelare, avslutade Jonsson.

Färjestad har börjat klättringen uppåt i tabellen och är nu bara fyra poäng efter Brynäs.

Mer läsning

Annons