Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Faresta Bouleförening ordnade klubbmästerskap i strålande väder

Faresta Bouleförening har lördag 13 juni genomfört klubbmästerskap i singelspel på sin hemmabana vid Faresta Bygdegård. Inför säsongen har föreningen lagt ut ett nytt lager med stenmjöl som tillfört banorna en högre standard. Det blev en fantastisk dag med helt underbart väder, sol hela dagen och drygt 20 grader varmt i solen.

I klubbmästerskapet anmälde 12 personer sig för spel. Första delen av klubbmästerskapet genomfördes som gruppspel med 4 grupper med 3 spelare i varje grupp där alla fick möta alla. Från grupperna gick både 1:an och 2:an vidare till kvartsfinalspel. De som kom trea i gruppen blev utslagna och får ta nya tag nästa säsong.

I kvartsfinalspelet lottades 1:orna i grupperna mot 2:orna i gruppen bredvid. Det blev jämna och bra matcher i alla kvartsfinaler. I Semifinal möttes Allan.N mot Conny.L där Allan.N efter ett utmärkt spel besegrade Conny.L med 13-7. I andra semifinalen möttes Sune.N och Kjell.H i en hård drabbning där Kjell gick segrande med 13-7. Bronsmatchen blev en spännande match mellan Sune och Conny som Sune vann efter bra spel och stor skicklighet med 13-10. Finalen stod mellan Kjell och Allan.

Ett intressant första finalmöte i klubbmästerskapet då Kjell anslutit till vår förening i vår och Allan som varit med i alla år sedan föreningen startades 1996. Båda visade upp stor skicklighet och kunskap. Matchen avgjordes i sista kastet som innebar att Kjell besegrade Allan med knappa 13-12.

Faresta Bouleförening tackar alla medlemmar som deltog vid årets klubbmästerskap i singel och hälsar välkommen till Klubbmästerskapet i dubbel som kommer avgöras i augusti. I augusti spelas även årets Faresta Boulecup söndag 16 augusti.

Jörgen Hållberg

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel