Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här hittar du vanliga frågor och svar kring vårt populära nyhetsquiz.

Annons
Foto: Mostphotos

Vad är nyhetsquizet på allehanda.se?

Nyhetsquizet är ett roligt sätt att lära sig mer om aktuella nyheter, samhällsfrågor och debatter. På allehanda.se/nyhetsquiz hittar du ett nytt quiz varje vecka med frågor om sport, kultur, nöje och lokala nyheter.

Hur får jag tillgång till nyhetsquizet?

Skola Har du anmält din klass till nyhetsorientering? Anmälda skolor har automatisk tillgång till nyhetsquizet och allt plusmärkt innehåll. Du behöver inga inloggningsuppgifter för att göra quizet. Har du problem med att komma in automatiskt via sk IP-styrning, kontakta oss gärna så vi får undersöka problemet.

Privatperson Du behöver vara prenumerant och inloggad på ditt konto för att kunna ta del av nyhetsquizet. Mer om hur du loggar in på allehanda.se hittar du här: www.kundservice.mittmedia.se

Var hittar jag quizet på allehanda.se?

Enklast är att skriva in www.allehanda.se/nyhetsquiz i din webbläsare. Då kommer du direkt till veckans nyhetsquiz.

Från vilken vecka kommer frågorna?

Ett nytt nyhetsquiz publiceras varje torsdag från och med 4/10. Frågorna baseras på nyheter från föregående vecka. ”Nyhetsquiz v. 40” innehåller alltså frågor om nyheterna från vecka 39, och så vidare.

Skolor:

Grundskolor årskurs 4-6 har möjlighet att vara med och tävla i nyhetsorienteringen. Förutom möjligheten att lära dig massor om aktuella samhällsfrågor, nyhetsgranskning och att söka information på internet, är alla klasser som deltar med och tävlar om spännande priser. 

Hur gör jag för att anmäla min klass till nyhetsquizet?

Anmälan görs här: allehanda.se/quizanmalan

Ange skola, kontaktperson samt de klasser som du vill anmäla. Material och mer information skickas till din mailadress efter anmälan.

Jag har anmält min klass men kommer inte åt nyhetsquizet. Vad gör jag?

Anmälda skolor har automatisk tillgång till nyhetsquizet genom så kallad IP-styrning. Det innebär att du inte behöver några inloggningsuppgifter för att göra quizet eller komma åt alla artiklar.

Kontrollera att du är uppkopplad på det allmänna skolnätet (till skillnad från t.ex. lärarnätet).Om du fortfarande har problem, kontakta oss på nyhetsquiz@allehanda.se

Hur registrerar jag deltagande för min klass?

För att vara med och tävla, behöver du regelbundet registrera deltagandet för din klass. Det gör du genom att kryssa i de veckor som din klass har utfört nyhetsquizet i Doodle. Länken och mer information hittar du i bekräftelsemailet som du fick efter anmälan.

Vilket material kan min klass få som stöd till nyhetsquizet?

Alla anmälda klasser får utbildningsmaterial i form av en sökguide samt en film om journalistikens roll och de pressetiska reglerna.

Hur länge pågår tävlingen?

Sista dagen att tävla är den 1:a december. Därefter utser allehanda.se en vinnare utifrån grad av deltagande. Vid lika högt deltagande utses vinnaren genom lottning.

 

Annons