Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fängelse för misshandel och sexuellt tvång

En 31-årig Sollefteåbo har av Ångermanlands tingsrätt fällts för misshandel och sexuellt tvång. Påföljden blev ett års fängelse.

Sollefteåbon var under första halvan av 2007 tillsammans med en kvinna från Medelpad. De träffades oftast hemma hos henne men ibland även i mannens bostad i Sollefteå.

De två första månaderna var allt normalt. Men i mars i fjol började mannen visa upp ett helt annat beteende.

När kvinnan inte ville svara på hans frågor som hade med sex att göra utsatte han henne för "pickedöden". Det innebar att han pickade henne jättehårt med ett finger upprepade gånger på samma ställe tills det gjorde fruktansvärt ont. Det hände allt oftare och dessutom började våldet trappas upp.

Flera gånger drog han ut kvinnans bröstvårtor och vred om dem, han bet henne även i bröstvårtorna och var våldsam på andra sätt. Kvinnan sade flera gånger åt mannen att han måste sluta göra henne illa och varje gång lovade han att göra det. Men löftet hölls aldrig, övergreppen fortsatte.

I slutet av maj kom paret överens om att göra slut. Men kvällen avslutades med att mannen med våld tog av kvinnan kläderna och utsatte henne för sexuellt tvång. Efter den händelsen gjordes den polisanmälan som sedan ledde till åtal.

Tingsrätten gick på åklagarens linje och fällde mannen för misshandel och sexuellt tvång med ett års fängelse som påföljd. Dessutom ska han betala 50 000 kronor i skadestånd till kvinnan.


JÖRGEN SUNDIN
070-609 16 68