Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fängelse för misshandel med hammare

En medelålders Härnösandsbo har dömts till ett år och två månaders fängelse för grov misshandel, misshandel och narkotikabrott.

Det var i början av maj som ett våldsamt lägenhetsbråk utspelade sig strax utanför centrum. Alla tre inblandade träffades på en krog och strax efteråt förklarade kvinnan att hon ville göra slut med Härnösandsbon. Kvinnan åkte sedan hem med den manligen målsäganden.

Härnösandsbon kom då efter och började med att misshandla sin före detta. Sedan misshandlade härnösandsbon den manlige målsäganden med en hammare. Han utdelade fem till tio slag och offret kände dödsångest och blödde ordentligt. Det visade sig senare att han fått ett antal benbrott i ansiktsskelettet. Plötsligt slutade misshandeln och härnösandsbon sa att han skulle gå och hänga sig. Kvinnan och en fjärde person räddade sedan livet på Härnösandsbon genom att skära loss honom.

Förutom två månaders fängelse döms mannen även till att betala 31 000 kronor i skadestånd till mannen och 12 000 till kvinnan.

Så sent som i december ifjol dömdes Härnösandsbon till ett års fängelse bland annat för grovt bedrägeri. Den domen är överklagad till hovrätten.EGON SUNDLÖF
070-662 27 53

Webbredaktör
MADELENE HOLMGREN
070-650 31 67