Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fanfar när Skarpåkersskolan invigdes

Skarpåkersskolan invigdes officiellt på fredagen med tal, musik och ballongsläpp. Skolan är ett projekt som inte har varit helt okontroversiellt, och många har ifrågasatt investeringen på 92 miljoner i tider av skolnedläggningar.

Men under invigningen var det idel glada miner, och skolans rektor Ann-Kristin Fredriksson strålade ikapp med solen.

– Det är fantastiskt, unikt att kunna kliva in i en helt ny skola, det är otroligt inspirerande både för lärarna och för barnen.

Hon berättar att alla har funnit sig väl tillrätta i de fina ljusa lokalerna. Allt har fungerat över förväntan, trots att utemiljön inte är helt klar ännu, vilket har medfört en del begränsningar. Häromdagen försvann också el och vatten, men problemet åtgärdades snabbt, och det har varit förvånansvärt få barnsjukdomar annars. Det har även kommit många positiva reaktioner från föräldrar och grannar.

– Skriv att vi som bor här i närområdet är mycket glada för den nya skolan, det har varit så sorgligt att varje dag se de gamla provisoriska barackerna, säger Anna-Greta Wiklund, som bor på Åkervägen.

I sitt invigningstal påpekade kommunalrådet Micael Melander (S) att man har kämpat för en ny skola i över 20 år. Från början var Skarpåkerskolan ett provisorium som inrymdes i baracker redan 1970. Till tidningen säger Melander också att han anser att det var ett helt rätt beslut att bygga den nya skolan, och att investeringen är i allra högsta grad motiverad.

Han överlämnade symboliskt nycklar till skolan till BKU-nämndens ordförande Gudrun Sjödin (S), Per-Åke Stockberg blåste en fanfar, och hundratals ballonger steg upp mot skyn. Sedan varvades musik, tal och intervjuer, och det bjöds på kaffe och bullar, och fruktsallad till barnen.

Invigningen av Skarpåkerskolan är en del av Höstfesten i Kramfors, med Krambodagen, som pågår under fredag och lördag.