Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Familjedag på Österåsen

När augustimånad led mot sitt slut arrangerade Naturskyddsföreningen Höga Kusten - Ådalen och Svenska Turistföreningens lokalavdelning i Sollefteå en familjedag på Österåsen.

Annons

Vi gick det röda motionsspåret från parkeringen upp till Stora Utsikten en vandring på cirka 1 km. Utefter denna slinga hade Naturskyddsföreningen satt upp en tipsrunda - naturligtvis med naturfrågor av varierande svårighetsgrad. Väl framme vid utsiktsplatsen fick vi reda på de rätta svaren men även information både kring de rätta och de felaktiga alternativen. STF hade fraktat upp en flergångsgrill som nu fått rätt glöd och vi kunde grilla medhavd korv. Under tiden vi åt vår korv passade vi att njuta av den storslagna utsikten uppströms Ångermanälven mot Ed och Forsmo. Samtalet fortsatte sedan där alla berättade om sina upplevelser i naturen och då främst möten med våra rovdjur. Vi hade det så trevligt att vi nästan glömde att vandra tillbaka till bilarna. Det enda tråkigt var att antalet deltagare var så lågt och att det inte var några barnfamiljer som deltog. Ni som inte kom gick miste om mycket men vi hoppas att uppslutningen är bättre nästa gång.

Kent Edin

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel