Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Familjedag med veteranfordon i Movattnet

/
  • Vinnaren av priset publikens val blev Bengt Nordlund med sin Fordson traktor från 1924.

Det var bäddat för nostalgiska drömmar bland alla gamla traktorer, bilar, snöskotrar, motorsågar och båtmotorer med mera som visades under lördagen i Movattnet.

Annons

De cirka 400 besökarna kunde botanisera bland mer än ett fyrtiotiotal olika veteranfordon som visades. Nestorn bland föremålen var en amerikatillverkad Fordson traktor från 1924, den blev även vinnare av priset publikens favorit. Många intresserade samlades också omkring den el-trehjuling som användes i Hemling under 1940-talets krigsår.

Movattnets bygdegårdsförening och Björna-Trehörningsjö LRF stod för arrangemanget, som också omfattade olika aktiviteter för barn och ungdom.

En liten minilantgård hade byggts upp med kaniner, lamm, höns, kalkoner, med flera vilken blev en jättesuccé bland de mindre barnen. Det fanns också möjlighet till barnridning. Ett mycket uppskattat inslag. Uppvisning av El Trial fanns också på programmet.

Det var mycket tillfredställande att se de många besökarnas trivsel när de i olika grupper i fikatältet eller med en hamburgare i näven träffades i utomordentlig fin gemenskap. Framgången för arrangemanget blir säkert en sporre för alla de som gjorde familjedagen så lyckad. Något som kanske gör att de hängivet vill arbeta vidare för trivsel och trygghet i sin hembygd Movattnet.

JL.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons