Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Familj i Söråker hemlös

/

Husbranden i Söråker i fredags gjorde en tvåbarnsfamilj hemlös.
Allt försvann i lågorna, deras hund blev innebränd liksom en av de två katterna.
Nu försöker de hitta en tillfällig bostad i Söråker.

Annons

– Vi kan inte flytta härifrån, barnen går i skola här och min svärmor har cancer och behöver oss i närheten, så vi måste hitta något här, säger Thomas Gustafsson.

Han har varit i kontakt med Timråbo men de har ingenting att erbjuda. Nu står hoppet till att någon kan hyra ut en bostad, helst en där även Thomas svärmor får plats.

– Hon blev chockad av branden och vägrar att vara ensam nu.

Familjen hade två hus på fastigheten och svärmor bor i det hus som klarat sig från branden. Det är också där som familjen bor nu. Med en mycket tråkig utsikt över den skorsten som är det enda som återstår av deras hem. Till och med bilen förstördes eftersom den stod parkerad intill huset.

Elden ligger och pyr fortfarande och den blossade upp igen i lördags så räddningstjänsten for ut och släckte. Men en granne jobbar på deltidsbrandkåren i Söråker och håller koll på utvecklingen.

De två barnen, sex och åtta år gamla, tycker det är tråkigast att tv-spelen försvann medan Thomas sambo är alldeles förtvivlad för att hunden brann inne.

Under lördagen var familjen in och handlade de nödvändigaste kläderna och annat akut. Och på söndagen blev det inköp av en dator för att kunna klara kontakten med omvärlden.

– Vi fick pengar från försäkringsbolaget i fredags för att vi skulle klara av det.

Samtidigt känner familjen att de fått mycket stöd.

– Facebookgrupper och folk på byn har samlat in kläder till barnen. I går kom en Söråkersbo som vi inte känner med overaller till barnen.

Men bostadsfrågan måste lösas. Familjen har tänkt bygga upp huset igen på samma plats men innan det står klart måste de ha någon annanstans att bo.

Mer läsning

Annons