Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Falsk e-post i omlopp

Den som fått e-post från, vad som uppges vara, tekniska serviceavdelningen på Nordea ska inte öppna meddelandet och absolut inte besvara det.

Ett falsk e-postmeddelande har gått ut till ett stort antal personer som påstås vara från tekniska serviceavdelningen på Nordea som ska utföra en uppgradering av mjukvaran för att förbättra servicekvalitén för bankens kunder.

Den som fått meddelandet uppmanas att klicka på en länk för att sedan bekräfta sina bankkontodetaljer.

- Det är bra om kunder som får sådan här e-post hör av sig så banken kan gå ut med en varning, säger Patric Nordlund, chef på Nordea i Sollefteå.

Nordea har på sin hemsida varnat för e-postmeddelandet och uppger att banken aldrig skickar e-post och frågar om kodnummer, kreditkortsnummer eller annan känslig information. Den som har svarat på e-posten och lämnat uppgifter uppmanas att ta kontakt med bankens internetsupport eller kundtjänst.


INGRID ELDEKLINT
070-658 45 78