Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Falk snabbaste svenska i tidskvalet

Annons

Hanna Falk, sensationsettan från världscupsprinten i Düsseldorf, var snabbast av svenskorna i söndagens tidskval i Davos. Även nu handlar det om fristil för längdåkarna och Falk hade tolfte snabbaste tid. Italienskan Arianna Follis hade allra bästa tid.

Fyra svenskor var bland de 30 som gick vidare från tidskvalet. Charlotte Kalla var 14:e, Anna Olsson 15:e och Lina Andersson 21:a. Ida Ingemarsdotter (40:e) och Kristina Strandberg (60:e), som har friplats i världscupen fram till jul tack vare seger i den amerikanska kontinentalcupen i våras, missade att gå till finalomgångarna.

Jesper Modin var nästa snabbast efter ryssen Alexej Petuchov på herrsidan. Han fick sällskap av Robin Bryntesson (6:a), Thobias Fredriksson (11:a), Marcus Hellner (20:e) och Teodor Peterson (22:a) från tidskvalet. Däremot var det färdigåkt för Björn Lind efter tidskvalet, där han blev blott 34:a.