Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fakta om Fidel

Författaren och journalisten Björn Kumms bok om Fidel Castro är den första svenska biografin om Fidel Castro.

Precis som med sin föregående bok i en slags serie om "färgstarka, kontroversiella och betydande personer" har Kumm gjord det ganska enkelt för sig. Då lyckades han skriva en biografi om Tito och avhandla denne jugoslaviske ledarens hela efterkrigshistoria på ett fyrtiotal sidor.

Biografin om Fidel är på drygt 130 sidor. Uttömmande är väl inte det ord man tänker på men Kumm är här på sin mammas gata. Han kom första gången som journalist till Kuba 1962.

Lite skvallerfakta om Fidel Castro:

Fidel Castro fick inga barn med sin första fru. Han är gift sedan många år med "grönögda, blonda" Delia Soto del Valle. Han har fem söner med henne. De yngsta sönerna är i 20-30-årsåldern och börjat synas på Kuba, utan att göra något större väsen av sig. Fidel Castro har tydligen inte planerat för en nordkoreansk successionsordning.

Med en älskarinna fick han en dotter som numera är mycket kritisk mot Fidel. Hon har ett eget radioprogram i Miami.

Fidel Castro

Björn Kumm

Biografi

Historiska Media