Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Facken tar strid mot människohandeln

LO-facken engagerar sig i kampen mot människohandel. I samarbete med FN:s kvinnoförbund Unifem hölls den första av fyra konferenser i ämnet i Göteborg på måndagen.

Med konferensserien - som de närmaste veckorna fortsätter i Nässjö, Stockholm och Umeå - vill de inblandade i projektet Fackförbund mot människohandel framför allt lägga fokus på människohandeln för sexuella ändamål.

- Vi vill i våra förbund skapa en ökad medvetenhet om att det exempelvis i Sverige varje år säljs 400-500 kvinnor just i detta syfte, säger IF Metalls ordförande Stefan Löfven till TT.

- Vi tycker att det är viktigt att vi tar ansvar och sprider medvetenhet om det och gör allt vi kan för att minska denna efterfrågan.


Vad kan ni göra?


- Bli mer informerade och diskutera. De som är här på konferensen kommer att ta det vidare till sina arbetsplatser för att öka medvetenheten. Ytterst är det naturligtvis var och ens ansvar.

Initiativ till projektet togs av Unifem Sverige och tanken var att främst engagera manligt dominerade fackförbund. Utöver IF Metall medverkar Svenska Pappersindustriarbetareförbundet, Skogs- och träfacket, Svenska Byggnadsarbetareförbundet, Transportarbetareförbundet och Livsmedelsarbetareförbundet.JOHANNES CLERIS/TT