Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Facken kritiska till rekrytering av kommunchef

Endast fem sökande till jobbet som kommunchef i Härnösand. En förklaring kan vara att facken har avstått från att vara delaktiga i rekryteringen.

- Vi upplever att vi inte har haft något inflytande, säger Klayd Svanholm i Lärarförbundet.

Miljöpartiets Eva Goës är ännu tydligare. Hon kräver nu att hela rekryteringen görs om.

- De har redan bestämt sig för vem som ska få jobbet, Anders Gäfvert har valt sin person, så det blir nog svårt att ändra på det, säger hon.

Sig-Britt Ahl (s) ingår i kommunstyrelsen personalpresidium. Tillsammans med kommunalråden Jonny Lundin och Anders Gäfvert handlägger hon frågan på den politiska nivån och hon säger så här:

- Vi funderar på om hur vi ska tackla det hela, men inget är bestämt. Vi ska ta ett beslut om några veckor, säger hon.

När kommunen gick ut med annonsering fanns inte det inte någon facklig representant med i annonsen. Därmed kunde intresserade inte nå kontakt. Orsaken är att facken kände sig överkörda när det gäller lösningen av kommunchefsfrågan i höstas.

- Vi ville ha en extern rekrytering och i väntan på att den skulle bli klar tyckte vi att den person som då vikarierade på tjänsten fortsatte till dess man hittat den person som skulle få jobbet, säger Klayd Svanholm.


Läs mer i fredagens TÅ.


OLA THELBERG
070-218 31 09