Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fack vädjar till GM

Flera fackförbund går nu samman och vädjar till General Motors att vänta med nedläggningen av Saab.

På söndagen väckte Spyker Cars nytt hopp för att alla som berörs av Saabs nedläggning när det holländska bolaget förklarade att det lämnat ett nytt bud.

Under kvällen gick ordförandena för IF Metall, Sveriges Ingenjörer och Unionen ut med ett öppet brev till GM:s styrelse där de vill att GM skjuter upp genomförandet av Saabs avvecklingen.

När nu budgivaren återkommer med ett bättre och nytt underlag är GM skyldigt, enligt vår uppfattning, att ta den möjligheten, säger Stefan Löfven, ordförande för IF Metall, till TT.

Löfven säger att han utgår ifrån att GM vill Saabs och sitt eget bästa.

Det är klart om man kan sälja bolaget måste det vara en fördel även för GM.

Brevskrivarna avslutar sitt brev med att peka på att "vid sidan av mänskligt lidande blir kostnaderna för ägare, anställda och alla berörda av en avveckling mycket höga. Vi vädjar därför till styrelsen för General Motors att noga överväga initiativ från kvarvarande intressenter".