Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fack söker stoppa tunisisk oro

Annons

Efter fem dagar av oroligheter manar ett fackförbund till stopp på strejken som åtföljt protesterna i tunisiska Siliana. Över 300 har skadats i oroligheterna och FN fördömer polisens våld.

Liksom under upproret för snart två år sedan har demonstranterna i den fattiga staden i Tunisiens inre krävt politikernas avgång.

Jag förlorade mitt öga på grund av polisen, det här är vad Ennahda har gjort, ropade 24-årige Anis Omrani som riktade sin ilska över arbetslöshet, korruption och polisvåld mot det styrande islamistpartiet al-Nahda (Ennahda).

På söndagen rådde för första gången sedan i tisdags lugn i Siliana sedan ett fackförbund manat till stopp på den strejk som blev startskottet för oroligheterna.

I lördags nåddes en överenskommelse med regeringen om att Silianas kritiserade guvernör skulle kliva åt sidan, jobb skapas och polisen sluta att skjuta skarpt. Men de exakta villkoren lämnades öppna och fackförbundet lämnade inget besked om huruvida strejken avlysts för gott.

Det är en arrogant regering som tror att en valseger betyder att man kan använda tårgas och hagelskott mot människor i stället för att ge dem jobb och utbildning, sade Lyad Dahmani från ett av landets vänsterpartier.

FN:s människorättskommissionär Navi Pillay har fördömt vad hon kallade polisens övervåld.

Mer läsning

Annons