Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Facebook-grupper växer explosionsartat

Under dagen har nya aktionsgrupper startat på Facebook, till förmån för den våldtagna flickan som tvingades flytta. En av grupperna har lockat över 50 000 medlemmar.

Annons

Efter avslöjanden om de hemska händelserna i Bjästa har reaktionerna fullkomligt löpt amok, inte minst på nätet. Det bloggas, twittras och diskuteras, och på Facebook har nya aktionsgrupper till förmån för den våldtagna flickan lockat tusentals medlemmar - på en dag.
Gruppen som heter "Hon våldtogs på skolan ? pojken hyllades" växer för varje minut och har just nu över 50 000 medlemmar.
Där skriver gruppens initiativtagare att "Håll nivån långt ifrån den nivå som hölls av många i Bjästa! Vi måste försöka se på det större och kunna diskutera detta, annars blir det pajkastning/häxjakt igen och en sådan logg kan jag tyvärr inte tillåta."
Gruppen "Namninsamling till stöd för våldäktsoffren i Bjästa!" har samlat ett par tusen medlemmar och "Vi som stödjer "Linnea" och "Jennifer" över 6000 medlemmar.
Samtidigt har den Facebookgrupp som uttryckt stöd för den våldtäktsdömde, och där smutskastning av de drabbade flickorna förekommit, tagits ned. Även den blogg där den dömdes bror drivit en kampanj för att hävda hans oskuld är nu oåtkomlig.