Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Få företag på rekryteringsmässa

Rekryteringsmässor är det vanligaste sättet att sammanföra arbetssökande och arbetsgivare. I torsdags var det en sådan i Sollefteå – med bara ett företag på plats.

Annons

– Jag är jättebesviken. Det måste var något tillfälligt, säger Torild Blomqvist, chef på arbetsförmedlingen i Sollefteå.

I kommunhusets sessionssal blev det ganska snart gott om besökare är mässan öppnade. Där fanns då arbetsförmedlingen, Adecco, jobbcoacher med flera på plats, men egentligen bara ett företag med rekryteringsbehov, Folksam.

Anthill hade i sista stund tvingats lämna återbud på grund av sjukdom och kommunens bemanningsenhet kunde inte komma förrän efter lunch. Det sistnämnda irriterade Stefan Carlén från Terrsjö, Ramsele, som åkt tio mil men till slut tvingades åka hem igen utan att träffa bemanningsenheten.

Det företag, och andra, som fanns på plats kunde i alla fall knyta kontakter.

– Vi rekryterar just nu mellan 10 och 15 personer. Både praktikanter, som vill pröva på att arbeta som telesäljare, och telesäljare, berättar Monika Nygren från Folksam.