Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Extra poäng till Frölunda

Annons

Frölunda behövde bara 39 sekunder av förlängningen för att avgöra.

Mathis Olimb gjorde 3-2 på Luleå och Frölunda fick extrapoängen i elitseriemötet.

Luleå startade i ett rasande tempo och tryckte tillbaka Frölunda i försvarszon. Gästerna forecheckade högt upp och stängde ytorna för Frölundas uppspel. Frölunda kom inte ur egen zon.

Luleå tog ledningen redan efter en minuts spel. Martin Chabada vann en tekning och pucken gick bakåt till Johan Fransson som sköt otagbart förbi Johan Holmqvist.

Luleås press fortsatte och Frölundas första skott på mål kom efter drygt sex minuter. Luleås ledde skottstatistiken med 8-2 efter tio minuter.

Inledningen på andra perioden blev inte lika intensiv, men Luleå fortsatte att pressa Frölunda. Med en minut kvar av mittperioden gjorde Thomas Raffl 2-0 för Luleå.

Målet godkändes under vilda protester från Frölunda och publiken då Luleå i momentet innan haft för många spelare på isen. Frölunda hade tidigare fått två utvisningar för att ha använt för många spelare.

Efter en tidig reducering i sista perioden av Philip Larsen jagade Frölunda en kvittering. Den kom också när Christian Bäckman lirkade in 2-2.