Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Explosivt tunga Corroded toppar Halloweenrock

Hårdrocksbandet Corroded gör succé med sitt andra album "Exit to transfer". Inför lördagens spelning på Halloweenrock, på Parken i Härnösand, tog Allehanda Nöje ett snack med bandets sångare Jens Westin.

Annons

I och med hyllade debutskivan "Eleven shades of black" från 2009, fick många upp ögonen för Ångebandet Corroded. I början av oktober släpptes uppföljaren "Exit to transfer", som fått fina recensioner, även av Allehanda Nöjes recensent. Framgångarna avlöser nu varandra och i veckan tillkännagavs det att gruppen ska agera förband till kända Avenged Sevenfold under deras kommande Nordenturné.

– Det känns grymt roligt. Vi har lyssnat en hel del på dem, så när vi fick förfrågan tvekade vi inte, säger Jens Westin.

Vad skiljer "Exit to transfer" från debutplattan?

– Uppföljaren har hårdare med aggressivare riff. Den konkretiserar oss och vilka vi är på ett bra sätt. På debutplattan försökte vi fortfarande hitta vår identitet.

Och vad bygger då er identitet på?

– Hårdrock, som är huggit i sten. Vilken typ av hårdrock är däremot mer svårdefinierad, inte ens vi själva kan genrebestämma vår rock.

Vilka har influerat er musikstil?

– Mängder av band. Samtliga bandmedlemmar har inspirerats av olika grupper. Men en grupp som vi alla har som gemensam nämnare är Black Sabbath. Det har gjort att vi har en hel del 70-talsrock i vårt sound.

Vår recensent skrev i sin recension: "akta rygg Takida, här kommer Ångegrannarna Corroded". Jämförs ni ofta?

– Ja, och det är inte konstigt eftersom vi båda kommer från Ånge. Men både vi och Takida tycker att det är en enorm skillnad på våra respektive rockstilar. Överhuvudtaget är det roligt att så mycket bra musik kommer från Ånge. Vi har ett rikt musikliv.

Och på lördag besöker ni Härnösand. En stad ni tidigare inte spelat i?

– Jag har spelat i Härnösand med andra konstellation, men det ska bli kul att komma dit med Corroded. Dessutom hoppas vi på att det kommer publik från Ö-vik, där vi spelat ett par gånger tidigare.

För dem som inte sett Corroded live tidigare, vad kan de förvänta sig?

– Vi är först och främst ett liveband, som älskar att spela inför publik, och förmodligen syns det. Man bör förbereda sig med vatten, för det kommer att bli ett svettigt jävla röj.

FOTNOT: Utöver Corroded spelar The Kristet Utseende, Hell Cell, Nitro Express, Normalize, +25, Park Street och Wendy With Revolver på Halloweenrock.

Annons