Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Explosion i rysk bar krävde 100 liv

Minst 100 människor omkom i en explosion på en nattklubb i den ryska staden Perm på fredagen. Ytterligare ett 60-tal människor fördes till sjukhus, rapporterar ryska medier.

Explosionen inträffade i en bar där omkring 200 människor festade, enligt nyhetsbyrån Itar-Tass. Det rör sig troligen om en olyckshändelse, orsakad av fyrverkeripjäser.

Olyckan orsakades på grund av att det bröts mot instruktioner när fyrverkerier sköts i väg, sade en myndighetsföreträdare till Interfax.

Explosionen ägde rum på nattklubben Lame Horse i centrum av staden, som är den sjätte största i Ryssland med sina 1,2 miljoner invånare.

Explosionen ägde rum klockan 23.15 på fredagskvällen, lokal tid. Myndigheterna har uteslutit att det var ett terroristdåd.

Från början uppgavs att 15 människor omkommit. Dödssiffran höjdes senare till 76 och därefter rapporterade den ryska nyhetsbyrån att minst 100 människor omkommit, enligt Reuters.