Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Experter på att inreda med textiler

Att inreda med textilier är just nu en het trend.

– Det går att förändra ett rum på många sätt med hjälp av tyg, säger inredaren Karin Nordqvist.

Textilier kan göra underverk med ett rum. Med hjälp av färger och olika uppsättningar och arrangemang kan rum förändras och upplevas trivsammare.

– Trenden just nu är att använda mycket textilier och gärna naturprodukter som till exempel skinn, säger Karin Nordqvist.

Hon driver Textilinredarna i Örnsköldsvik sedan några år tillbaka och arbetar mot både företag och privatpersoner. Ett inslag i hennes arbete är rådgivning.

– Det finns inget rätt eller fel när det gäller att inreda med tyg. Man ska gå på sin egen känsla och lita på vad man tycker är fint.

Hon jobbar med att sälja gardin- och möbeltyger och måttbeställda rullgardiner till exempel. Hon gör hembesök med tygvisning, rådgivning och montering. Hon syr även gardiner och kuddfodral.

– Många vill gärna ha personliga kuddar och det är snyggt att blanda storlekar. När det gäller material kan man blanda till exempel siden, sammet och skinn.

När det gäller färger på kuddar är ett bra tips att tänka på en blombukett och ställa sig frågan, "vilka färger trivs tillsammans?"

– Man kan utgå ifrån något i rummet, kanske soffan, mattan eller gardinen.

Karin Nordqvist förklarar att gardiner inte bara är gardiner.

– I dag finns det en uppsjö av funktionsgardiner, till exempel gardiner som rensar luft och dämpar ljud.