Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Exotisk fripassagerare till Hamburg

Johannes Lundgren från Helsingborg trodde att han var ensam i hyrbilen på affärsresan.

Men där tog han miste - väl framme i Hamburg gjorde den exotiska fripassageraren en slingrande entré.

Med bara ett par hundra meter kvar till hotellet fastnar Johannes Lundgren i en bilkö. Plötsligt ser han något i synfältet som han inte riktigt kan placera.

Jag kommer ihåg att den första känslan jag fick var att "det där ska inte vara där", men jag reagerade inte riktigt på vad det var. Sedan tittar jag en gång till och ser att det är en orm som slingrar sig upp från bromspedalerna.

Drygt en meter lång, tjock som en tom toarulle och "extremt exotisk" slingrar sig den rödgula ormen upp och runt rattens fäste.

Det var extremt läskigt. Den var större än jag ville att den skulle vara, konstaterar Johannes Lundgren.

Han slänger sig ut ur bilen, men stänger inte bildörren. Efter någon minut kommer fripassageraren ut och orsakar stopp i trafiken. Polisen larmas och kommer till platsen tillsammans med en djurexpert, och det visar sig då att det är en ofarlig majsorm.

Johannes Lundgren vill inte ens tänka på vad som kunde ha hänt om ormen hade bestämt sig för att ge sig till känna när han körde på autobahn.

Då hade jag nog varit i en annan situation än jag är nu.