Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ewa Bylin vinner igen

Det blev ”vi möts igen” då Ewa Bylin och Anders Bergquist kom till Sommarcafé i Gullängets kyrka den 3 juli. För två veckor sedan hade Together med Ewa, Anders och Lukas Johansson en konsert i kyrkan kvällen före midsommarafton. Då var det ”Visa vid Midsommartid”, ”Gotländsk sommarnatt” och ”Regntunga skyar”. Nu blev det Monica Zetterlunds låtar textsatta av Beppe Wolgers, Stickan Andersson, Povel Ramel och Hasse&Tage.

Annons

Jag har knappt missat en spelning med Ewa Bylin sedan jag hörde henne första gången på ”Kom In” 12 oktober. Jag såg en ny stjärna tändas på jazzhimlen. Ewa Bylin vinner sig mer och mer och varierar sina framträdanden med nya texter varje gång.

Man ska ha lyssnat några gånger på Ewa Bylin för att upptäcka djupet i sångerna. När Ewa väljer låtar är hon noga med texterna. De ska ha innehåll som i ”As Time goes by, You must rember this, a kiss is still a kiss” med den svenska texten av Hasse&Tage och ”Ingrid Bergman log rart främst mot Humphrey Bogart”.

”Green little apples” som av Stickan Andersson blev ”Gröna små äpplen” sjöngs först av Jan Malmsjö, sedan blev det Monica Zetterlunds låt och nu Ewa Bylins.

”Underbart är kort”. Alldeles för kort blev timmen som inleddes a cappella ”I denna ljuva sommartid” och avslutades med George Gerschwins ”Summertime”.

Sara Carlsson tackade Ewa Bylin och Anders Bergquist för den vackra musiken och inbjöd sedan till kaffe som Öviksbygdens EFS serverade den nästan fullsatta församlingssalen.

Den 17 juli är Sommarcafé tillbaka och då kommer Andreas Nilsson med egna tonsättningar av Dan Anderssons dikter.

Kjell Larsson

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel