Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ewa Back (S) slår tillbaka mot kritiken: "Jag är mycket förvånad"

Det var med förvåning Ewa Back (S) läste på Allehanda att Stig Grip (M) upprörs över att inte ha fått någon information om den besvärliga bemanningssituationen på en av vårdavdelningarna på sjukhuset i Sollefteå.

– Vi hade länsverksamhetschefen för medicin, Christine Bylander, inbjuden till nämndens sammanträde i onsdags. Eftersom hon varit tillförordnad sjukhuschef under Nina Fållbäck-Svenssons ledighet, dessutom chef för medicinläkarna, så sa jag redan innan hon började sin presentation att hon skulle informera om läget inom medicinblocket i Sollefteå. Vi fick bland annat veta att man nu var till 60 procent beroende av inhyrda sjuksköterskor på avdelning 17 och att företrädare för kardiologi, geriatrik, rehab, neurologi samt medicin jobbade för att ta fram alternativ för att lösa situationen, säger Ewa Back (S), hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande.

Enligt Ewa Back poängterade även Christine Bylander att inriktningen är att ha kvar 40 vårdplatser inom medicinblocket vid sjukhuset i Sollefteå.

– Jag är mycket förvånad över att Stig Grip inte uppfattade något av detta. Vi var rätt många i rummet som kände att vi fått väsentlig information, avslutar Back.

Läs mer här:

Sjukhusbemanningen i Sollefteå skapar muller i politikerleden: "Känns som de mörkat för oss i oppositionen"

Avdelning på Sollefteå sjukhus kan stängas: "Det är tragiskt att inte arbetsgivaren lyckas rekrytera"