Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Europa Direkt stänger sitt kontor

EU har stängt, i varje fall i Västernorrland. Informationskontoret Europa Direkt i Härnösand låstes på onsdagen.

- Väldigt, väldigt tråkigt, säger Eva Dose Andersson som har skött verksamheten och i går registrerade sig som arbetssökande på Arbetsförmedlingen.

Europa Direkt Västernorrland - eller Europe Direct på engelska - klassas till att börja med som vilande året ut.

Detta sedan EU-kommissionen stoppat sitt anslag för i år och därmed även fått Hushållningssällskapet att tröttna. Kontoret har hållit till i Hushållningssällskapets lokaler på Trädgårdsgatan.

- Vi stänger helt enkelt av den anledningen att kommissionen sa att de lämnar inte mer pengar till verksamheten. Det är liktydigt med att uppdraget upphör, säger Nils Nyholm, vd på Hushållningssällskapet.

EU-kontoret startade 1997 på Nordviks lantbruksgymnasium och då under namnet Carrefour Västernorrland. Inriktningen låg på landsbygd och det förklarar Hushållningssällskapets engagemang.

Senare flyttade kontoret till centrala Härnösand. Från 2005 är Hushållningssällskapet huvudman och landstinget medfinansiär.


KLAS LEFFLER
070-555 20 14