Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett steg närmare nytt hotell i Härnösand – klart hur det blir med driften av simhallen

Nu är det klart hur det blir med driften av Härnösands simhall i samband med det nya hotellbygget. Avtalet med Attini Hotell AB föreslås löpa över 20 år. Simhallen kommer även i fortsättningen att ägas av kommunen.

Nu är förhandlingen om driften av simhallen klar. Avtalet med Attini Hotell Ab föreslås löpa över 20 år.

– Det har varit en omfattande process där kommunen arbetat med att hitta en entreprenör som vill utveckla simhallen och samtidigt etablera ett nytt hotell. Vi har låtit det ta tid eftersom det har varit viktigt för oss att hitta rätt entreprenör för att tillsammans komma fram till ett avtal som kan hålla över tid, säger kommundirektör Sofia Pettersson i ett pressmeddelande.

Läs mer: Tog över första hotellet som 17-åring

Kommunens ersättning för driften av simhallen kommer att bli 7,2 miljoner kronor per år, vilket enligt ett pressmeddelande är jämförbart med dagens kostnad. Simhallens öppettider ska utökas och en inbjudande mötesplats skapas. Hela Kanaludden ska bli ett utvecklingsområde. Enligt pressmeddelandet kommer simhallen även i fortsättningen att ägas av kommunen genom Kommunfastigheter.

– Vi vet att det finns en otålig förväntan att det ska hända något i den här frågan. Därför känns det bra att nu lämna över ett förslag till politiken, säger Sofia Pettersson.

Läs mer: Beslut om nytt hotell i Härnösand skjuts på framtiden

Ett förslag på avtal kommer att lämnas till de politiska partierna för bedömning. Beslut kommer sedan att tas i Samhällsnämnden, Kommunstyrelsen och till sist i Kommunfullmäktige. Det bedöms vara klart innan sommaren.

– Det här är en etablering som är viktig för hela Höga Kusten. Ska vi utvecklas som besöksmål så behövs nya hotellrum och reseanledningar till området, säger Jonny Lundin, gruppledare (C) i Härnösand samt styrelseledamot i Höga Kusten Destinationsutveckling AB.