Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett spår öppnat för tågtrafik igen

Annons

Vid halvfemtiden på söndagseftermiddagen kunde ett spår av två öppnas igen på Västra stambanan vid Vårgårda sedan en kontaktledning rivits ned några timmar tidigare.

Då hade det varit totalstopp i tågtrafiken mellan Göteborg och Stockholm sedan 13.15 då ledningen raserades.

Mellan åtta och tio tåg fick vänta i Stockholm alternativt Göteborg, de kunde inte släppas iväg ut på linjen, säger Ann-Katrin Backlund på SJ:s presstjänst till TT.

Det var ett X 2000-tog som rev ned kontaktledningen. De 539 passagerarna fick stanna ombord under några timmar. SJ vågade av säkerhetsskäl inte låta dem lämna tåget förrän man säkrat att det inte var ström i ledningarna.

Prognosen som trafikledningen gett är att det kan bli fortsatta förseningar under kvällen på upp till 25 minuter, säger Anna Hansson på Banverkets pressjour till TT.

Både tåg från Stockholm och från Göteborg kunde passera på spåret som var öppnat. När det andra spåret kan öppnas var på söndagskvällen oklart.

SJ satte in ersättningsbussar där det var möjligt.

I en del fall lyckades SJ vända tågen. Men stoppet i Vårgårda orsakade stora förseningar i tågtrafiken på de flesta håll längs Västra stambanan.