Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett riktigt hundliv

Fint väder, trevliga människor och hundar av alla dess slag bjöds de Härnösandsbor som på lördagen hade tagit sig ut till Vangsta och Härnösands Brukshundsklubbs traditionella hundutställning.

Från tidig morgon till sen eftermiddag var det full fart och kön av bilar ringlade sig lång på vägen ut mot Smitingen.

- Vi har till och med besökare från Finland som redan på fredagen parkerade sin husbilar och husvagnar i anslutning till tävlingsområdet, konstaterade Kristina Bolden i tävlingssekretariatet.

Brukshundsklubben i Härnösand anordnar alltid första helgen i maj en hundutställning. I år var ca 300 hundar anmälda. Av dessa var ca 73 av olika raser som tävlade i fyra olika ringar.

- Vi är stolta över att det har arrangemanget blivit så populärt. Härnösand är trots allt en liten stad och vi ar en förening med knappa resurser så därför känns det extra roligt att arrangemanget blivit så lyckat, säger Kristina Bolden i tävlingsstaben.


Läs mer i måndagens TÅ.TORBJÖRN WESTMAN