Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett mål räckte långt

Kramforsalliansen har fått ordning på sitt försvarsspel igen.
– Dagens match är vår bästa i serien så här långt. Vi möter ett riktigt bra lag och de skapar nästan inte ett enda hett läge, konstaterar KA-tränaren Janne Hellström belåtet efter 1–0-segern borta mot Kubikenborg.

Efter fyra raka vinster i fotbollstrean fick plötsligt Kramfors problem i seriespelet. Skador på nyckelspelare och en allmänt otät defensiv gjorde sitt till, men mot Brunflo hemma senast (3–0-vinst) tycktes en nystart vara i vardande.

Efter en ny imponerande kollektiv insats under fredagskvällen borta mot topplaget Kubikenborg, kan vi nog konstatera att ådalsgänget hittat tillbaka till sitt vägvinnande spel.

– Självklart är man alltid nöjd när man vunnit, men i dag gör vi det tack vare en väldigt bra insats. I första halvlek var det vi som förde spelet. Vi hade mest boll och vi var definitivt närmare ett 2–0-mål än de en kvittering så långt, berättar KA-tränare Janne Hellström.

Lagets specielle målskytt Petter Thelin var återigen den som hittade rätt, men förspelet till Thelins språngnick var lika avgörande det. Marcus Jössund och Pontus Larsson kombinerade fint ute på högerkanten innan Larsson hittade in med ett välavvägt inlägg.

Efter paus tog Kubikenborg över taktpinnen, men man mötte ständigt ett samlat och stabilt spelande KA-kollektiv.

– Jag kan inte erinra mig någon speciellt farlig chans överhuvudtaget för dem. Däremot hade vår Hampus Sjödin två frilägen utifrån sin kant, varav det ena avslutet turligt träffade målvakten mer än att han räddade den, påpekar Hellström som hyllade hela laget, men med ett extra plus för backlinjen.

Efter Friska Viljors formbesked i torsdags (4–0 över Gottne) och Kramfors två raka vinster utan insläppt mål blir det onekligen intressant att se vad derbyt på onsdag mellan lagen på Kramfors IP kan erbjuda.