Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett mål räckte för Modo

Annons

En trasig klubba eller en hel? Frågan som stod i centrum efter att Modo bortabesegrat Örebro tisdag kväll med matchens enda mål.

Det var en riktigt bra hockeymatch i Behrn arena tisdag kväll men efter Örebro-Modo handlade det mesta om ett underkänt mål och några utvisningar.

Men framförallt om huruvida en klubba var trasig eller hel.

4.08 in på tredje perioden hade Örebro fått sitt gyllene tillfälle att kvittera mot Modo i en hel minuts spel fem mot tre. 20 sekunder in på den minuten åkte närkingarnas Marcus Weinstock ut för interference - och så var det läget förstört.

Jag slog undan en klubba och enligt reglerna är det okej att göra det om klubban är trasig, sade Weinstock efter matchen. Det var den, men domaren vägrade kontrollera klubban utan skickade ut mig i stället - men efter matchen erkände domaren att han gjort fel, hävdade Weinstock.

Efter det kom SHL-nykomlingen inte närmare än ett stolpskott från Tim Wallace i jakten en kvittering.

Örebro dominerade första perioden, men mitt i den andra fick Simon Önerud ett läge där han drog sig till vänster och distinkt satte 1-0 mellan benen på Örebro-målvakten Tim Sandberg.

Riktigt skönt naturligtvis och det känns att vi är på gång nu, sade Önerud efteråt.

TT: Fyra raka segrar - det känns som om ni har prickat formen rätt?

Absolut och i dag borde vi ha satt några puckar till.

Det fanns det bud på. Modo fick två mål underkända och det första av dem var så omdiskuterat att till och med den annars så lugne Modo-coachen Anders Forsberg var på väg in på isen.

Det var kanske inte situationen i sig men jag ville få en kommentar från domaren och fick inte det, berättade Forsberg efteråt. Men! det var en härlig hockeymatch med mycket känslor och vi är nöjda.

Känslor fanns det även hos Örebro.

Det känns jävligt surt. Jag skulle ljuga om jag sade något annat, sade assisterande tränaren Roland Sätterman.

TT: Och nu blir det kvalserien?

Vi ska satsa allt i varje match, det är det enda vi kan göra. Men vi måste ju göra mål också.

Snart kan man dessutom kanske ha ikonen Emil Kåberg tillbaka.

Jag tränar och cyklar och hoppas kunna gå på is snart men vet inte exakt när jag är spelklar, konstaterade Kåberg i spelargången.

Mer läsning

Annons