Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett mål räckte för AIK

Annons

1-0 och ett ryck i bottenstriden. AIK tog tre tunga poäng hemma mot Timrå.

Men det stora minnet var två slagsmål och en nästan fullsatt ishall.

AIK-publiken hade mobiliserat med nästan fullt hus. 7 707 åskådare. Och innan match var intensiteten hög. Comebackande Dick Tärnström fick en stående ovation, och Broc Little och Per Hallin brakade samman i ett slagsmål. Då var pucken inte ens släppt för första gången.

Det är ovanligt att börja en match i spel fyra mot fyra, konstaterade AIK:s tränare Anders Eldebrink.

För Little och Hallin fick uppsöka utvisningsbåset. Men när spelet var i gång tog festen slut ganska fort.

Två ängsliga lag åkte omkring och var rädda att förlora. Så tyckte Timråtränaren Tomas Montén, så tyckte Eldebrink, och så tyckte också Timrås målvakt Joakim Lundström.

Vår idé var att tighta till spelet. Det var viktigt att inte förlora. Därför är det så bittert att vi ändå gjorde det, sade Lundström.

Han fick ge sig på en AIK-kontring i slutet av andra perioden. Backen Stefan Johansson gick med upp och fick klubban på Oscar Ahlströms skottpassning. 1-0 till AIK och tungt för Timrå som nu har sju poäng upp till kvalstrecket.

Matchens andra stora slagsmål kom sex minuter in på tredje perioden när Patric Blomdahl i AIK åkte in i målvakten Joakim Lundström. Fem minuter och matchstraff som följd för Blomdahl, som dessutom fick Richard Demén Willaume över sig i en holmgång. Timråspelaren klarade sig med två minuter i båset.

Det är utvisning, men det var en konstig situation, sade Anders Eldebrink. Jag vet inte om Blomdahl såg mig. Han hade ju en tjock back i vägen, log Lundström och försökte se situationen med humor.

Timrå slarvade sedan bort chansen till ett långt powerplay genom att dra på sig ett lagstraff när Blomdahl gått ut i omklädningsrummet.

De sista tio minuterna blev en mållös kamp där AIK-klacken stundtals visade att det trots alla nya arenor finns få ishallar i Sverige som kan mäta sig med ett Hovet under tryck.

Vi sade innan att vi måste försöka utnyttja den intensiteten. Vi får se om vi kan spela mer avslappnat framöver nu när vi har sju poäng ner. Det blir en tuff utmaning mot Skellefteå närmast, sade Anders Eldebrink.

Hans kollega Tomas Montén var mer tystlåten.

Vi har förlorat för många streckmatcher, men vi har AIK i sista omgången.

Mer läsning

Annons