Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Ett långsiktigt mål"

/

Efter drygt 90 minuters spel på Haraldsängen var det dags för en stående ovation, lagbild, skumpa och guldhattar – och väldigt mycket glädje.
– Det här är riktigt kul, säger lagkaptenen Jens Lindahl med ett brett leende.
Gottne IF är för första gången i division 3.

Annons

31-årige Jens Lindahl har spelat 16 säsonger med sitt Gottne och för första gången i klubbens historia når man så högt i seriesystemet som division 3.

– Vi sade för fem år sedan att vi skulle upp i trean, det här har varit ett långsiktigt mål och det känns fantastiskt att vi är där nu. Det enda som är lite trist är att Mats Falk inte kunde vara med i kväll.

Mats Falk är Gottnes ledare och eldsjäl sedan många år tillbaka och hjärnan bakom Gottnes offensiva satsning, men just den här kvällen var han bortrest.

Med tre omgångar kvar har alltså Gottne säkrat seriesegern och man har varit fullkomligt överlägset. Man inledde säsongen med att förlora mot Björna, sedan har man gått som tåget och snittat nästan fem mål per match. 6–0 hemma mot FV2 var bara ytterligare ett bevis på att Gottne varit outstanding den här säsongen.

– Man har lagt ner så många timmar på det här, ibland känns det som om vi jobbat dygnet runt, men det är det värt. Vi föll på målsnöret förra säsongen, men den här säsongen har vi blivit bättre och bättre och dessutom fått in mer kvalitet i laget, säger Lindahl.

Och kvalitet har Gottne, bland annat har man seriens vassaste anfallsduo i Martin Sjöblom (26 mål) och Tobias Staaf (17).

– Oj, de har betytt oerhört mycket, säger lagkaptenen.

Andreas Elfving gör sin första säsong som tränare och det blev succé direkt.

– Lagidrott är som bäst när man får dela glädjen med många, säger Elfving.

Annons