Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett flertal ångermanländska friidrottsmedaljer i inomhus-SM

Ångermanländsk friidrott behöver nya lokala affischnamn.
Distriktets klubbar hade en skral representation när inomhus-SM avgjordes under två helger i Malmö, Växjö och Bollnäs, men några kända ÅFIF-profiler dök ändå upp på prispallarna.

Först ut att genomföra inomhus-SM var juniorerna och seniorerna. Brännans Ebba Simensen (studerar på löpargymnasiet i Sollentuna) var distriktets enda deltagare i Växjö och slutade sjua på tiden 4.55,69.

I Malmö sprang Lugnviks sprinterdrottning Isabelle Eurenius på toppen av sin förmåga. 26-åringen, som tävlar för Spårvägen sedan ett par år, tog sig lätt till final på 60 meter. Väl där fick hon ge sig mot den comebackande Susanna Kallur.

Den tidigare träningskompisen i Falun vann på 7,34, men Isabelles 7,58 räckte för SM-brons och var hennes näst snabbaste lopp inomhus i karriären. Personliga rekordet från tidigare i år ligger på 7,48 – en tid hon är sverigefyra med.

I veteran-SM som avgjordes i Bollnäs tog Katarina Rönngren, Öbacka LK en silvermedalj på 1500 m i K 45 med tiden 5.46,21.

Härnösandsbon Mats Höglund, tävlandes för Järvsö IF, vann två SM-guld i M65. Först via 9.26 på 60 m i lördags och så 30,95 på 200 meter under söndagen.

Färske Kramforsbon Erik O Sjödin (tävlandes för Säters IF) tog silver i höjdhopp, M 70.

Läs mer: Friidrotten vill inte pressa Ebba Andersson att välja sport: "Välkommen i mitt landslag"

Läs mer: Ny fullträff för Isabelle: Med i stafettlaget som sprang rekordsnabbt