Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ermas Simon från Öbacka BK blev turneringens bästa – fick pris av Otto Wallin

LÄSARTEXT Sundsvalls Boxningsklubb arrangerade i helgen Draken Box Cup och flera klubbar färdades till Sundsvall för att göra upp om vem som skulle bli årets Drake.

Öbacka Boxningsklubb ställde upp med tre boxare i turneringen: Ermas Simon och Simon Segelberg i diplom samt Samuel Landestorp i Junior C, 60 kg.

Först ut var Simon Segelberg som gjorde sin andra match för karriären. Simon öppnade fint och kunde med fundamental boxning ta fina 26 poäng mot SBK:s Hugo Nilsson.

Härnäst på tur var Ermas Simon som i sina senaste matcher har gjort mycket bra ifrån sig. Den unge talangen ställdes mot SBK:s Oscar Palmlöf. Ermas gjorde en ypperlig match och med bländande fotarbete samt en höger som gick varm som pistongen på ett framrusande tåg kunde han attackera, kontra, glida åt sidan och sätta in undersköna serier som fick publiken att förundras. 32 poäng till talangen från Öbacka BK som fick ta emot pris som turneringens Diplomboxare och fick utdelningen av självaste Otto Wallin, utmanaren till Europatiteln i tungvikt.

Samuel Landestorp Forsell gick upp en viktklass och mötte den sju kilo tyngre, samt eviga Öbacka-antagonisten från Umeå, John Mattin Sulivani. Samuel öppnade avvaktande och låg på utsidan och kontrade, något som passade Sulivani bra och denna kunde med fin teknik ta första ronden. Andra ronden blev en upprepning av rond ett där Samuel hade svårt att få till något bra.

I tredje hittade Samuel hjärtat, som gömt sig i väskan i första delen av matchen, och kom ut med imponerande kraft och hårdhet. Sulivani rörde desperat på händer och fötter men hade svårt att värja sig mot en jagande Samuel som hade bly i knogspetsarna. En desperat slagserie resulterade i en höger som kom med ödets kraft och den tekniske Sulivani vacklade och var helt plötsligt skakad, Samuel försökte följa upp men hamnade i sin iver för långt fram och den sluge Sulivani kunde låsa Härnösandssonen och domaren fick bryta. Momentumet föll av och Sulivani överlevde ronden för att ta en efterlängtad seger över Samuel och Öbacka med eniga domarsiffror, 3–0.

– Det var en bra tävling för Öbacka och vi är stolta över våra boxares utveckling, de går framåt för varje tävling och nu får vi mer material till framtidens tävlingar, säger Öbackas tränare Evelina Andersson.

Linus Gustafsson

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel