Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eriksson visade vägen för Själevad

Kantspelet triumferade när Själevad vann igen. Och det var framför allt högeryttern Moa Eriksson som visade vägen.

– Hon har energi som få, säger assisterande tränaren Tobias Åhlander.

Själevad gick in till våromgångens sista match med två raka förluster bakom sig. Det var onekligen svårt att märka av. Laget tog initiativet direkt i matchinledningen och den som visade vägen var första halvleks dominant i 19-åriga Moa Eriksson. Det var också hon som satte dit ledningsmålet redan i den fjärde minuten. Ett skott från långt avstånd som ställde Burträsks målvakt.

– Moa är bra i dag. Hon har extremt bra inställning och energi som få, säger Själevads assisterande tränare Tobias Åhlander som var väldigt nöjd över sitt lag, framför allt i den första halvleken.

– Det är nog en av våra bättre offensiva halvlekar den här säsongen. Vi får till vårt djupledsspel precis som vi vill. Det är också i offensiven som vi har vår styrka. Där är vi kanske bättre än alla andra.

Själevad sjönk i kvalité i den andra halvleken men ett tidigt mål i inledningen som innebar 3–0 var för tung för Burträsk att hämta igen. Laget går nu till sommarvila med en topplacering i tabellen. Och för Moa Eriksson har våren inneburit framgång i en nygammal position.

– Jag har varit innermittfältare men gillar att spela därute nu. Jag gillar djupledsspelet, säger Eriksson som stått för nio mål under våren och skuggar toppen av skytteligan.